Kutyát szeretnél?

Tippek és tanácsok
Örökbefogadható kutyákKapcsolat

Ne vásárolj!

Fogadj örökbe!

Kutyahelyzet

Érdemes tudni:

 

  • MAGYARORSZÁGON KÖZEL EGYMILLIÓ GAZDÁTLAN ÁLLAT ÉL.
  • GYEPMESTERI TELEPEKEN TÖBB, MINT 100.000 KUTYÁT ALTATNAK EL ÉVENTE.
  • EZÉRT ÉRDEMES MENTENI KUTYÁT ÉS NEM VÁSÁROLNI!
  • HA MINDENKÉPP VÁSÁROLNI SZERETNÉL, AKKOR KIZÁRÓLAG CSAK HIVATALOS TENYÉSZTŐTŐL!
Szomorú

De igaz…

Mivel semmiféle törvény nem gátolja az állatszaporítók tevékenységét, így ez az ország a melegágya az olyan felelőtlen, meggazdagodást remélő kőbunkóknak, akik orvosi felügyelet nélkül hoznak le annyi almot szukáiktól, amennyit csak tudnak, nem törődve azzal, hogy beltenyészet alakul ki, mely miatt a kiskutyák hibás génekkel, öröklött betegségekkel születnek.

Sorstalanság?

Anya és kölykei

A kölyköket idő előtt elválasztják és nem érdekli őket, hogy a vásárló vajon felelős gazdi lesz-e vagy az első nehézség után a kukában landol a csöppség. Durva, nem?

És akkor a tartási körülményekre még ki sem tértem… A szukákat általában egy ketrecben vagy kennelben tartják és soha nem engedik ki, mert vagy terhes vagy kicsinyei vannak. Ha már nem tud szülni, mert kiöregszik, egyszerűen kivágják az utcára.

EZ az olcsó kiskutya ára!

Így mindig elborzadok, ha esetleg valamely ismerősöm yorkit akar olcsón vagy nem tenyésztőtől akar vásárolni, mert drágálja. Ha már arra adom a fejem, hogy vásárolok és nem pedig örökbe fogadok, akkor szigorúan tenyésztőtől, aki odafigyel a kölykök egészségi állapotára és megválogatja a leendő gazdikat, hogy a kiskutyák a lehető legjobb kezekben legyenek.

Drága? Az.

De ha beteg lesz a kutya és orvoshoz kell vele járni, az is drága lesz. Ha már a vételárat sem tudja valaki kifizetni, akkor az orvosi költségeket hogyan fogja?

Nézz utána

Hivatalos tenyésztők

Itt tudsz érdeklődni:

http://www.kennelclub.hu

HA PEDIG MÉGIS MENTENI , VAGYIS ÖRÖKBE FOGADNI SZERETNÉL, AKKOR TÖBBEZER KUTYUS ÉS TÖBB TUCAT MENHELY KÖZÜL VÁLOGATHATSZ.

NÉZZ KÖRÜL NÁLUNK IS!

Ketyegő idő

Menhelyek

A legtöbb kutyus a menhelyeken található, viszont a gyepmesteri telepeken lévő kutyák sajnos helyhiány miatt 14 nap elteltével altathatóak és a legtöbb gyepmesteri telep altat.

Ezért javasoljuk gyepmesteri telepek látogatását, vagy az internetes hirdető felületük átböngészését is, számtalan tündéri kutyus várja, hogy megmentsék a haláltól.

Nézd meg örökbe fogadható kutyusainkat!

Reméljük megtalálod nálunk azt a kedvencet aki hűséges társaddá válhat.

Ha megtetszik valamelyik kutyus, akkor írj nekünk és látogasd meg.